Fietsen Breuls

één naam, vijf generaties

De geschiedenis van Fietsen Breuls

Het parcours van Fietsen Breuls is gevuld met passie, toewijding en voortdurende groei. Het begon allemaal met Jaak Breuls, toen 17 jaar en gebeten door fietsen en de ondernemersmicrobe. De eerste generatie fietsgekte. Hij opende de eerste fietshandel met zijn naam op 29 juni 1931 aan de Pauwengraaf in Maasmechelen. Een bekende Maasmechelse naam in een bekende Maasmechelse straat.

Na verloop van tijd en groei, nam Laurent Breuls het stokje over van vader Breuls en verhuisde de zaak naar de Oude Baan 179 in Maasmechelen. Daar bouwde de tweede generatie aan een succesvolle carrière, die uiteindelijk zou worden voortgezet en uitgebreid door zijn zoon, de derde generatie fietsaficionados.

In 2004, op 14 december om precies te zijn, nam Dimitri Breuls de leiding over van de zaak. Hij maakte Fietshandel Breuls officieel tot een BVBA en bouwde succesvol het klantenbestand nog verder uit. Het groeiende aantal klanten en medewerkers zorgde echter voor een uitdaging: de winkelruimte werd te klein.

Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, besloot Dimitri in april 2015 om de zaak te verplaatsen naar een ruimer pand aan de Majoor Berbenlaan 2 in Maasmechelen. Deze nieuwe locatie had heel wat voordelen, waaronder meer parkeergelegenheid en meer vierkante meters.

Dimitri had altijd al plannen om verder uit te breiden, en zo werd zijn droom van een aparte kinderfietsenwinkel werkelijkheid in februari 2016, gevestigd in het oude pand. Vanwege de gevolgen van de coronapandemie werd dit pand echter omgebouwd tot magazijnruimte.

De speciaalzaak aan de maaskant

Onze winkel

Dimitri Breuls en de vijfde generatie, Willem Breuls, blijven streven naar groei en verbetering. Een nieuwe locatie werd gezocht en gevonden. Met 2000 m² keuze is Fietsen Breuls nu de grootse fietshandel aan de Maaskant. De passie en vastberadenheid van de vijfde generatie Breuls zorgen ervoor dat Fietsen Breuls blijft evolueren. Samen met het tienkoppige team bikelovers beantwoorden ze elke fietsvraag en dat veelal vanuit eigen ervaring

Tot snel!

Hulp nodig?

We helpen je graag op weg

Onze merken

Koop je fiets bij ons en profiteer van onze persoonlijke benadering en jarenlange expertise.

Maak een afspraak

Kom gerust langs en ontdek ons assortiment. Of neem contact met ons op voor meer informatie.